Проповiдь на тему: «Для чого ми живемо?»

Во ім`я Отца і Сина і Святого Духа!

 Господь створив людину із-за Своєї Божественної любові. Давши їй розум, свободну волю та безсмертну душу, щоб ми пізнавали Його і ставали схожими на Нього. Але щоб стати подібною до Бога, людина повинна змінюватися і ставати все кращою, тобто духовно виховуватись та підкріплюватись у вірі та добрих справах. Тож, перебування людини на землі має глибокий зміст, велике призначення та високу ціль.

 В цьому житті кожному із нас потрібно виконувати покладене Богом на нас призначення. Але щоб його виконувати та наповнювати глибоким змістом, центром нашого життя повинен бути Христос. Із Його допомогою ми повинні постійно живучи по заповідях Божих старатись виправляти своє життя та укріплятися в вірі Христовій. Про що апостол Павло пише: «без веры невозможно угодить Богу». Життя по заповідях Божих, значить – по Евангельському вченю. Прикладом цього є Святі угодники Божі, які своїм життям догодили Господу. Вони досягнули своєї цілі і сподобилися життя вічного.

 Отже, дивлячись на життя святих угодників Божих, всім нам потрібно брати з них приклад, як говорить апостол: «и взирая на подвиг их поражайте вере их», старатися бути схожими на них і тільки тоді ми зможемо стати причасниками Вічного Блаженства. Амінь!!!

Флореску Валерій

ДРУГИЕ ПРОПОВЕДИ

Святые отцы о спасении

Святой Симеон Новый Богослов, после высоких видений и откровений, всегда пересчитывал грехи свои, не только делом совершенные, но и в мысли бывшие, говоря так: я грешник в том-то произволением, я грешник окаянный в том-то волею, и подобное.

Преподобный Амвросий Оптинский